Van een dag kun je hopen dat hij eindelijk voorbij is, van een nacht zelden. Kluun en Hans van der Beek interviewden barmannen, clubeigenaren, dealers, stamgasten, portiers, danseressen en andere nachtvlinders. En zo stelden ze de Top 100 samen van de beste Amsterdamse clubs en kroegen aller tijden, en hier een daar een sociëteit of bordeel. Van De Smoeshaan tot RoXY, van Rooie Nelis tot Jimmy Woo, van YabYum tot Paradiso. De drank, de drugs, de danseressen, de seks, de criminaliteit, maar vooral: de lol en de humor die bij de nacht horen. Honderd verhalen waar iedere clubganger en kroegtijger in Nederland van zal smullen.
Een ode aan het nachtleven.


Over publiciteit geen klachten (scroll maar naar beneden), maar altijd weer met die Kluun, zelden met Van der Beek. Hij schreef zijn verdriet van zich af in de Vara-gids.
"Ik ben de bijvangst van Kluun. Bij de prijs inbegrepen. Maar eigenlijk liever niet. Ik ben een zap-momentje."
Lees het hele verhaal hier.

(foto: Dennis Bouman)


Er waren fijne interviews in de Volkskrant (deel 1 en deel 2) en NRC Next, en vooral dat laatste artikel was een confronterende opsomming van drankmisbruik. Voor wie dit allemaal teveel lettertjes zijn, is er de weblog over 'de nieuwe nachtbijbel' van NRC Next-verslaggeefster Rolinde Hoorntje.

Snel meer artikelen en links.